onsdag 6. oktober 2010

uendelig vakker historie.....
Åpnet leilighet etter 70 år - 

fant maleri til 17 millioner!

URØRT: Den en gang fornemme leiligheten i Paris hadde stått urørt i 70 år da eieren døde. Foto: AFP
URØRT: Den en gang fornemme leiligheten i Paris hadde stått urørt i 70 år da eieren døde. Foto: AFP
(VG Nett) Støvet virvlet da dørene til Paris-leiligheten ble åpnet etter 70 år. Under årenes lag fant kunstekspertene en hittil ukjent kunstskatt.
Kvinnen som eide leiligheten rømte fra Paris til Sør-Frankrike før tyskerne invaderte. Leien ble betalt punktlig hver måned, men kvinnen reiste aldri tilbake til hovedstaden, skriver Daily Telegraph.
KUNSTSKATT: Bildet av Giovanni Boldini gikk til slutt under hammeren for 2,1 millioner euro. Foto: AFP

Da hun nylig døde, 91 år gammel, fikk kunsteksperter oppgaven å undersøke og katalogisere eiendelene hennes i leiligheten i 9. arrondissement, midt i Paris.

- Da vi åpnet dørene var det en kraftig duft av gammelt støv, sier Olivier Choppin-Janvry, som var den første som gikk over dørstokken på 70 år.

Under det høye taket, der stukkaturet var mørkt av gamle fuktskader, sto mengder av vakre møbler, bøker og fornemt krimskrams fra flere generasjoner.

Under en utstoppet struts med et silketeppe over ryggen, lå en Mikke Mus-dukke fra før annen verdenskrig. Alt lå som da eieren forlot Paris i de kaotiske dagene før den tyske invasjonen.

Men hjertet til den erfarne auksjonariusen gjorde virkelig et hopp da han så et vakkert maleri av en kvinne i rosa aftenkjole.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
KRIMSKRAMS: Blant eiendelene som sto forlatt var en Mikke Mus-bamse fra før 1940 og en utstoppet struts. Foto: AFP

Bildet var av den kjente italienske kunstneren Giovanni Boldini, og den vakre kvinnen viste seg å være 91-åringens bestemor.

Maleriet var priset til 300.000 euro, men gikk for 2,1 millioner på auksjonen - eller nærmere 17 millioner kroner.

Jeg prøver å ikke herme etter andre når det gjelder blogg-innlegg....det er nok likt rundtomkring sånn som det er! Jeg skriver om det som faller meg inn,og koser meg med bloggingen og gjør det først og fremst for min egen del:)
Men akk o ve så gøy at andre gidder lese bloggen min,følge bloggen min,eller t.o.m kommentere !!! 
Men ikveld gjør jeg et lite unntak! For på en annen blogg kom jeg over en fascinerende historie som rørte meg langt inni hjerteroten...og da ender det opp her slik som med alle andre hjerterot-ting.
For jeg kan ialle fall ikke unngå å undres...hvem denne damen var? Hvordan var den siste dagen hennes her?Hvor bodde hun resten av livet?Hadde hun egentlig tenkt seg "hjem" siden hun betalte leie frem til sin død?Og for en opplevelse det må ha vært og gått inn dørene her ...for første gang på 70 år!!! Jeg innrømmer gjerne at jeg kunne tenkt meg å vært den personen!!!!

      veldig fascinerende!


3 kommentarer:

 1. Hei og takk for koslig kommentar i bloggen min:) Jeg er nok ikke ei rett Brattvåg jente:) Jeg har bare jobbet der i 8år og gått på skole der en gang for mange år siden:)

  Men kjenner manger derfra siden jeg har jobbet der i mange år:) og trives veldig godt der:))


  Leste foresten om denne damen og maleriet jeg også:)) Litt av en skatt å ha inne på en leilighet som hun ikke brukte engang og bare leide:)) helt utrolig:))

  Takk for at du fant meg, så jeg fant deg:))

  Hit kommer jeg nok igjen:))

  hilsen meg

  SvarSlett
 2. Vilket spännande inlägg. Det sätter verkligen igång fantasin. Och man undrar precis som du skriver, hur hon tänkte och levde sitt liv.
  Det här gillade jag!
  Kram Pia

  SvarSlett
 3. Jøss. For en opplevelse det må ha vært å gå inn i den leiligheten. Rett inn i historien, urørt. Så spennende!. :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)