mandag 13. september 2010

Vaffelhjarte.....

Gjett om det er ei viss ung frøken her i huset som er spent på morgendagen!!! Det kiiiiler i magen!!!!Og mora er igrunnen borti samme følelsen,hun også. Da skal vår kjære  Martine nemlig på audition!
Boken "Vaffelhjarte" skal bli til Barne-Tv,og en dag da jeg var passasjer i min fars bil og radioen var på,trengte noe spennende inn gjennom hjernebarken (egentlig ikke så verst gjort med tanke på at jeg satt og ergret meg for at jeg ikke fikk med meg et visst bord fra BIngsa).Der var det intervju med en av produsentene,og de reiste nå rundtomkring her på Sunnmøre og lette etter location til den nye serien dei skulle lage.Og i den forbindelse søkte de også etter skuespillere ! Da våknet jeg fra min lille dvale og tenkte "jajamensann".....det er ei viss ei hjemme som faktisk skal bli skuespiller (og modell,og mannekeng og berømt og alt det der alle 7årige jenter skal bli,tji-hi)
Så jeg fortalte henne hva jeg hadde hørt på radioen og om hun hadde lyst å prøve...og det hadde hun visst!! Så vi sendte søknad til Nrk og før helgen ble vi altså innkalt til audition!(Hjeeeelp)
I morgen skal vi kjøre til Volda og der skal berta til pers...bli snakket med,tatt bilder av og slike ting og tang...må bare innrømme at det er litt spennende! Nå må det komme for en dag fortere enn svint at nå er ikke moren - altså jeg - ute etter å få en berømt skuespillerdatter.Tvert imot...jeg synes hun kan bli dyrlege jeg:)
Men...tankene med dette er blant annet at jeg vil gjerne lære barna mine opp til å følge drømmene sine! Om hun skulle bli så heldig å bli tatt ut til en rolle (hvilket jeg presiserer til henne at hun etter all sannsynlighet ikke blir),så blir hun en erfaring rikere,og får gjerne en god og artig opplevelse.Og det kan gjøre godt for selvtilliten,og hun kan bli kjent med mange nye folk.Men bare å få komme på audition er spennende synes vi,og tar gjerne med den erfaringen også - gøy å gjøre noe annet enn det vanlige hver dag! Så nå må dere krysse fingre og tær for trultemora mi i morgen...vi er såå utrolig spente:)
Og uansett...er sikker på dette blir en kjempekoslig serie samme  hvem som spiller i den, - regissøren står også bak superkoslige Linus i Svingen og da kan det ikke gå galt!!! 


           tvi,tvi gullet mittMaria Parr (Foto:Det Norske Samlaget)
Maria Parr er frå Fiskå i Vanylven. Debutboka 'Vaffelhjarte' skal bli barne-TV-serie.
Foto:Det Norske Samlaget
Maria Parr si debutbok Vaffelhjarte blir Barne-TV. Serien kjem på NRK Barne-TV hausten 2011.
Atle Knutsen som har hatt regi på Linus i svingen og Jul i svingen skal stå for både manus og regi. Serien skal spelast inn vinteren 2011 og blir sendt på NRK hausten 2011.

Oppfinnsame niåringar


I Vaffelhjarte følgjer vi to svært oppfinnsame niåringar gjennom liv og vaffelrøre eit heilt år. Ofte går det litt over styr i den vesle vika deira. Og innimellom alt leven og latter fortel Trille lågmælt om alvor og sorg i eit ni år gammalt liv, og om redsla for å miste dei han er glad i.

Brageprisnominasjon

Vaffelhjarte vart nominer til Brageprisen i 2005, og er selt til seks land.
Parrs andre bok som kom i fjor, Tonje Glimmerdal, har også vore ein stor suksess for Samlaget. Boka som har eit opplag på 12 000, vann Brageprisen og vart nominert til Bokhandlarprisen. I tillegg er boka førebels selt til fem land.
Maria Parr (f. 1981) er frå Fiskå i Vanylven. Ho studerer for tida ved Høgskulen i Volda.

2 kommentarer:

  1. Jeg syns det er en seier i seg selv å tørre å stille...det hadde nok ikke jeg gjort som 7 åring....modig gjort.Tvi tvi fra meg....klem

    SvarSlett
  2. så hvordan gikk det??

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)