tirsdag 31. august 2010

Sett på makan!


25 butikker, store muligheter for kulturlivet og tung satsing på turisme. Med 100 millioner å bruke skal det ikke spares på noe.
Mobil: 90154595
Mobil: 95914415
Publisert: 31.08.2010 kl. 08:49
Endret: 31.08.2010 kl. 08:50
– Dette blir en gigantisk satsing som vi kommer til å bruke de neste fem årene på å få på plass, sier daglig leder for Devoldfabrikken AS, Benthe Langeland.
Sammen med arkitekt Mads Emil Garde, skal hun ha ansvaret for det som kommer til å bli en av Flakk-konsernets spydspisser de kommende årene.
– Den gamle Devold-fabrikken byr på enorme muligheter. Vi har 33.000 kvadratmeter å boltre oss på, og planene er fantastisk spennende, sier Langeland.

Butikker

Allerede i starten av november kommer den første butikken på plass. Et stort, norsk firma som satser på fritids- og sportstøy skal inn i den gamle fabrikken og disponere over 300 kvadrat.
– Vi kan ikke gå ut med navn ennå, men det er et veldig spennende firma som vi har ønsket oss. Når dette er på plass, vil vi ta kontakt med et 30-talls andre som vi ønsker oss hit med outlet-butikker, sier Langeland.
– Det er viktig å presisere at dette ikke blir et kjøpesenter. Det er et fyord for oss. Dette skal bli en plass for kultur, familier, kurs og konferanse, matopplevelser og handling i spennende butikker som vil være et supplement til de butikker man finner i Ålesund sentrum, sier Garde.
Han har selv permisjon fra det verdenskjente arkitektkontoret Snøhetta for å være prosjektleder for utbyggingen i Langevåg.
– Snøhetta vil stå for tegningene, og jeg kommer til å arbeide tett sammen med dem, sier Garder.

Handlegate

For Garder og Langeland er det viktig å beholde røffheten som finnes i de gamle fabrikklokalene.
– Om mulig vil vi gjøre det enda røffere. I de tidligere fabrikklokalene skal kjelleren graves ut, lokalene skal få store glassflater og butikker på gatenivå. Vi ønsker å lage en handlegate rundt fabrikken der folk nærmest kan gå tørrskodd, sier Langeland.
Bygningsarbeidet har allerede begynt.
– Som sagt så flytter den første inn i november. Så stenger vi kafeteriaen 1. januar og to måneder fremover for å totalrenovere den, samt lage nytt inngangsparti. Så håper vi å få på plass flere nye butikker utover i 2011 og 2012, sier hun.
Mens kafeteriaen er stengt, skal Kølbuda brukes til servering. Den er også nyrenovert, og symboliserer det uttrykket som resten av området vil få.

Turisme

Butikkene som skal inn må passe sammen med de som allerede finnes hos Devold.
– Vi har vårt eget Devold-utsalg som har vært en enorm suksess. I tillegg har vi Kosta Boda her. De nye skal være i samme segment, sport, fritid og interiør. I tillegg vil vi ha på plass de meste kjente ungdomsmerkene for å dekke alle aldersgrupper, sier hun.
For hun legger ikke skjul på at det trengs folk, mye folk, for å få dette til å gå rundt.
– Vi er avhengig av turismen gjennom sommersesongen, og satser på å trekke til oss noen av de rundt 100.000 cruisepassasjerene som kommer til Ålesund. I tillegg er vi villige til å sette opp egne «Devold-busser» og «Devold-båter», dersom det viser seg at kollektivtrafikken ikke er god nok. Det er bare sju minutter med båt fra Ålesund og hit, og med egen kai kan vi utnytte det maksimalt, sier Langeland.
Garde er opptatt av at fabrikken skal bli en møteplass for alle.
– Det blir en samlingsplass for dem som bor i Sula kommune, et sentrum i Langevåg. I tillegg skal vi forskjønne uteområdene, lage leikeplasser og bedre båtplasser. Folk skal kunne komme hit og bruke hele dagen her, sier han.
– Fabrikken kan også fungere som en «storstue» for kulturen i Sula. Her er mer enn nok plass til å sette opp både det ene og andre, forsikrer Langeland.
Også ideer om et funkishotell på området foreligger.
– Men det kommer i så fall i fase ti. Nå er vi i fase 1, ler Langeland.Her har jeg lagt inn et avisutklipp fra dagens Sunnmørspost...skal si jeg ble litt full av flir når jeg leste fremsiden...tilfeldighetene råder, eller hur? Her kan dere ihvertfall lese mer om de storslagne og spennende planene til Devold....kan bli bra,itte sant??? :))))
Og er det ikke vakkert her *sukk* ?
(Og madamen her ble forresten EKSTRA nysgjerrig på at de skal ha et segment som heter Interiør!!!!!!Hmmm.....skal tro om Home &Cottage som jeg tipset har tatt hintet???)


Nå må jeg ut i regnet og gå tur.ha en flott tirsdag:)
Takk for alle koslige kommentarer,jeg setter stor pris på alle som en - ekstra herlig å lese svarene på give-away´en...smiler når jeg leser alt det koslige som dere og også jeg setter pris på i hverdagen :)))))


                 klemmer sendes din vei:)

1 kommentar:

  1. Dette blir jo rett og slett litt spennende...du får holde oss oppdatert. Her åpner faktisk HC i høst.....ikke dårlig i lille Mo i Rana. Ha en fin tur...klem fra meg

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)